"Ságastallamin" - Utstilling om urfolkspråk

I utstillinga "Ságastallamin - Telling the story of Arctic Indigenous languages" presenteres vi for regionen, folket i nordområdene og språkene de snakker.

2019 er internasjonalt år for urfolkspråk. I den sammenheng har Universitetsbiblioteket UiT og Arktisk råds urfolkssekretariat laget ei utstilling som i høst har stått på Kultur- og samfunnsfagsbiblioteket ved UiT Tromsø.

Nå er utstillinga på UiT Harstad, hvor den skal stå i ukene frem mot jul. Utstillinga er åpen for publikum i universitetsbibliotekets åpningstid kl. 08.00 - 15.00.

Gjennom roll-ups, video- og lydinnstallasjoner får vi innblikk i noen av utfordringene som de arktiske urfolkspråkene har stått, og fortsatt står, overfor. Utstillinga forteller også om revitaliseringsinnsatsen som foregår rundt det sirkumpolare arktis, en innsats som gjøres mulig ved hjelp av nye lover som beskytter språkene og deres status, statlig finansierte institusjoner, regionale selskaper, samfunnsbaserte initiativer og moderne teknologi.

Den offisielle åpninga på UiT Harstad skjer tirsdag 26. november kl. 12.00. På åpningsarrangementet blir det enkel servering, kulturelle innslag, taler og omvisning i utstillinga. 

I utstillingsperioden vil det i tillegg bli holdt lunsjforedrag og andre åpne arrangementer på campus - følg med på egen annonsering her på UiT Tavla og på Facebook-siden til UiT Harstad.

Foto: Universitetsbiblioteket UiT

Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne
Informasjon
Starts: 26. November 2019 kl. 12.00
Ends: 17. Dezember 2019 kl. 12.00
Wohin: Foajeen og Universitetsbiblioteket, UiT Harstad
Location / Campus: Harstad
Zielgruppe: Ansatte, Studenten, Besøkende, Inviterte
Contact: Campusadministrasjonen