UTSOLGT: Polar filmvisning: The Book of the Sea

Etter et langt opphold er det endelig klart torsdag 4. Juni kl. 18.30 – 20.30 for Polar Vin&Viten i samarbeid med Verdensteatret - Cinemateket i Tromsø! Denne gangen viser vi THE BOOK OF THE SEA - en spektakulær og visuelt imponerende dokumentar om livskraften i den arktiske kultur og natur.

 

 

Så langt øst en kommer i Russland, i et av verdens mest utilgjengelige og isolerte områder, jakter inuit- og tsjuktsjijegere havpattedyr langs Beringstredet. Jakten på hvaler, hvalrosser og seler har vært bærebjelken i kulturen og nøkkelen til selvberging for folkegruppene i området i uminnelige tider.

Alexei og Alexander er lokale ledere og sentrale skikkelser i den tradisjonelle jakten på havet. Ansikt til ansikt med klimaendringene sliter de med å holde tradisjonene i hevd og videreføre livsviktig kunnskap om å overleve i et ugjestmildt landskap.

Aleksei Vakhrushev følger opp THE TUNDRA BOOK (2011) med atter en visuelt mesterlig dokumentarfilm om overlevelsesevne og urfolkskultur i områder hvor innbyggerne kjenner klimaendringene på kroppen. THE BOOK OF THE SEA er en taktil og nærgående skildring av mennesker som jobber med å beholde sin eldgamle nomadiske kultur og levevei, samtidig som den vever inn deres mytiske opprinnelseshistorie i form av stemningsfulle animerte sekvenser.

Innleder til filmen er Andrei Rogatchevski, professor i russisk litteratur og kultur ved UiT.

Velkommen!

Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne
Informasjon
When: 04. Juni 2020 kl. 18.30–20.30
Wohin: Verdensteatret - Cinemateket
Location / Campus: Tromsø
Zielgruppe: Ansatte, Studenten, Besøkende