Soppens dag og soppkontroll | Arr: Tromsø sopp- og nyttevekstforening

Tromsø sopp- og nytteveksforening byr på utstilling, aktiviteter, og soppkontroll når Soppens dag markeres søndag 7. september. 

Tradisjonen tro blir det stor utstilling av sopp du kan finne i fylket vårt, både alle de vanlige matsoppene, giftsopper og litt av hvert annet. Utstillingen betjenes av soppsakkyndige så her kan du lære mye.

Soppstillingen er i Museumssalen og er åpen fra 12:00 – 16:00. Her har vi også et aktivtetsbord for barn. Vi har mange gode og gratis brosjyrer  både om sopp, nyttevekster, tang mm. Videre har vi hendige småbøker om sopp, bær og nyttevekster  rimelig til salgs. I museumsbutikken får du også kjøpt den helt nye soppboka «Sopp i nord», med sopp du kan finne i de tre nordligste fylkene.

Vi serverer smaksprøver av stekt sopp, hvor mye og hvor mange arter er litt avhengig av hvor mye matsopp vi klarer å finne:).

Det organiseres også soppturer i nærområdet ledet av soppsakkyndige, og som vanlig har vi soppkontroll hvor du kan få sjekket kurven din.

PROGRAM FOR DAGEN

12:00- 16:00    Sopputstilling og aktivitet for barn i museumssalen

13:00 – ?          Servering av smaksprøver på plenen nede ved parkeringsplassen

14:00- 14:30    Sopptur i nærområdet

15:00 – 17:00   Soppkontroll

I år sammenfaller Soppens dag med Geologiens dag som også markeres på museet, så denne dagen er det mye å oppleve.

Hjertelig velkommen!

TID Søndag 7. september kl. 12-17
STED Norges arktiske universitetsmuseum, Lars Thøringsveg 10
INNGANG Inngang til aktivitetene i Museumssalen er gratis.
For tilgang til utstillinger og øvrige aktiviteter trenger du museumsbillett. Det kjøpes i skranken samme dag. (Voksen kr. 120,- / honnør, studenter og vernepliktige kr. 100,- / UiT-studenter og barn under 18 år har gratis inngang.)

When: 07.09.25 kl 12.00–17.00
Where: Norges arktiske universitetsmuseum
Location / Campus: Tromsø
Zielgruppe: Ansatte, Studenten, Besøkende, Invited, Enhet
Contact: Eva Espeland
E-mail: espelandeva32@gmail.com
Add to calendar