Grete Elisabeth,
Federico,
Anette,
Tina,
Margrethe,
Sten Ivar
:
Evaluation of Morphological and Quality Parameters in Adult Male Red King Crabs (Paralithodes camtschaticus) Raised to Commercial Weight from Juveniles
Federico,
Sten Ivar,
Sabine M.,
Birthe,
Nigel P.,
Margrethe
et al.:
Fatty acid profile of cooked leg meat and raw hepatopancreas of red king crab (Paralithodes camtschaticus) during three-month live holding without feeding at 5 and 10 °C
Journal of Food Composition and Analysis 2022
DOI /
ARKIV
Margrethe,
Tonje Kristin,
Venil T.,
Roger B.,
Stein Harris,
Torbjørn Inge
:
The Effect of Buffer Towing on Quality Aspects of Frozen and Thawed Atlantic Cod (Gadus Morhua)
Journal of Aquatic Food Product Technology 2022
DOI /
ARKIV
Tonje Kristin,
Torbjørn Inge,
Karsten,
Kajsa,
Roger B.,
Margrethe
:
Effect of Codend Design and Postponed Bleeding on Hemoglobin in Cod Fillets Caught by Bottom Trawl in the Barents Sea Demersal Fishery
Journal of Aquatic Food Product Technology 2022
DOI /
ARKIV
Tonje Kristin,
Jesse,
Stein-Kato,
Torbjørn Inge,
Karsten,
Stein Harris
et al.:
Effect of the T90-codend on the catch quality of cod (Gadus morhua) compared to the conventional codend configuration in the Barents Sea bottom trawl fishery
Bjørg Helen,
Kristin Beate,
Sjúrður,
Jens,
Margrethe
:
Likt og ulikt - vraking av saltfisk i Norge og Spania
Økonomisk fiskeriforskning: Ledelse, marked, økonomi 2021
ARKIV /
FULLTEKST
Margrethe,
Tonje Kristin,
Guro Kristine,
Carina H.A.,
Tatiana Nikolaevna,
Hanne K
:
Nutritional value and storage stability in commercially produced organically and conventionally farmed Atlantic salmon (Salmo salar L.) in Norway
Astrid,
Jørn,
Margrethe
:
Spilt kunnskap på lektorutdanninga. Førsteårsstudentenes erfaringer med «Kunnskapsspillet»
Nordic Journal of STEM Education 2021
DOI /
ARKIV
Vetle,
Joan Karl,
Margrethe,
Ragnar Ludvig
:
Determination of pH in pre rigor fish muscle - method matters
Journal of Aquatic Food Product Technology 2020
DOI /
ARKIV
Grete Elisabeth,
Tatiana Nikolaevna,
Morten,
Margrethe
:
Temperature fluctuations in processing and distribution: Effect on the shelf life of fresh cod fillets (Gadus morhua L.)
Marianne,
Maria Alfredsen,
Margrethe,
Bjørg Helen
:
Alt på land
Økonomisk fiskeriforskning: Ledelse, marked, økonomi 2020
ARKIV /
FULLTEKST
Tatiana Nikolaevna,
Ragnar Ludvig,
Sjurdur,
Margrethe
:
Effects of long-term feed deprivation on the development of rigor mortis and aspects of muscle quality in live-stored mature Atlantic cod (Gadus Morhua L.)
Journal of Aquatic Food Product Technology 2018
DOI /
ARKIV
Tatiana Nikolaevna,
Ragnar Ludvig,
Sjurdur,
Margrethe
:
Quality aspects of fillet, loin and tail products made from live-stored feed-deprived Atlantic cod (Gadus morhua L.) at different times post mortem
Lebensmittel-Wissenschaft + Technologie 2018
DOI /
ARKIV
Tatiana Nikolaevna,
Malcolm,
Ragnar Ludvig,
Margrethe
:
Gender-specific responses of mature Atlantic cod (Gadus morhua L.) to feed deprivation
Margrethe,
Silje,
Tatiana Nikolaevna,
Gunhild Seljehaug,
Kirsti,
Gustav
et al.:
Farmed Atlantic cod in Norway: Status and challenges
2025
Margrethe,
Emil,
Jarle Stigum,
Torbjørn Inge,
Stein Harris,
Sten Ivar
et al.:
Biochemical and quality changes in pink salmon during sexual maturation: Implications for food use
2025
Silje,
Margrethe,
Tatiana Nikolaevna,
Kirsti,
Gunhild Seljehaug,
Gustav
et al.:
Oppdrettstorsk – status og utfordringer
Kirsti,
Gunhild Seljehaug,
Margrethe,
Silje,
Tatiana Nikolaevna
:
Oppdrettstorsk: Status, utfordringer og muligheter
01. April 2025
Sjúrður,
Odd Børre,
Heidi,
Bjørn-Steinar,
Anne-May,
Wilhelm Andreas
et al.:
Håndbok for levendefangst og levendelagring av fisk – bedre kvalitet og velferd
Tonje Kristin,
Michael,
Margrethe,
Gustav,
Sjúrður,
Olafur
et al.:
Catch quality and welfare in a live-delivery fishery in Norway for haddock
2024
Torbjørn Inge,
Margrethe,
Tonje Kristin,
Sjúrður,
Gustav,
Stein Harris
et al.:
Økt levendeleveranse av hyse fra snurrevadflåten : Faglig sluttrapport
Torbjørn Inge,
Sjúrður,
Silje,
Gustav,
Kristin Beate,
Stein Harris
et al.:
Kvalitetsutfordringer på stor snurrevadtorsk - årsaker og mulige tiltak
Margrethe,
Tatiana Nikolaevna,
Kristin Beate,
Tonje Kristin
:
Når vann og penger drypper
10. Dezember 2024
Tonje Kristin,
Margrethe,
Sjúrður,
Rowan Peter,
Karsten,
Torbjørn Inge
et al.:
Evaluering av fangstskader ved bruk av hyperspektral avbildning
Stein Harris,
Sjúrður,
Torbjørn Inge,
Margrethe,
Gustav,
Ingrid Marie
et al.:
Beste praksis for føring og mellomlagring av levende flyndre
Margrethe,
Tatiana Nikolaevna,
Tonje Kristin,
Sjúrður,
Silje,
Gustav
et al.:
Fiskeri og kvalitet
2024
Margrethe,
Tatiana Nikolaevna,
Tonje Kristin,
Sjúrður,
Silje,
Gustav
et al.:
Fiskeri og kvalitet
2024
Margrethe,
Kristin Beate,
Tonje Kristin,
Torbjørn Inge,
Sjúrður,
Gustav
et al.:
Drypptap på hvitfisk ved lagring og transport
2024
Margrethe
:
Kvalitet på fersk fisk – effekt og konsekvens for fiskeri og industri
2024
Margrethe,
Tatiana Nikolaevna,
Kristin Beate,
Tonje Kristin,
Sjúrður,
Silje
et al.:
Vekttap på RSW-lagret hvitfisk under påfølgende islagring og transport
Margrethe,
Sjúrður,
Silje,
Gustav,
Torbjørn Inge,
Heidi
:
Fangstskadevurdering av snurrevadfisk
Margrethe
:
Råstoffbehandling av Pandalus borealis - påvirkning på pilleutbytte og pillbarhet
Gjennomgang av tidligere FoU-arbeid
Margrethe,
Ingrid Marie,
Vilde Synnøve,
Torbjørn Inge,
Gustav,
Stein Harris
:
Live storage of European plaice - welfare and quality
2023
Margrethe,
Kristin Beate,
Tonje Kristin,
Torbjørn Inge,
Sjúrður,
Gustav
et al.:
Drypptap på hvitfisk ved lagring og transport
2023
Kristin Beate,
Stein Harris,
Margrethe
:
Saltinnhold i sild – Hvordan saltinnholdet i sild endres under fangst og fangsthåndtering
Torbjørn Inge,
Silje,
Stein Harris,
Sjúrður,
Gustav,
Margrethe
et al.:
Large cod more susceptible to Injuries in seine fishing
2023
Kristin Beate,
Stein Harris,
Margrethe
:
Salt content in herring – How the salt content in herring changes during capture and catch
handling
Kristin Beate,
Tonje Kristin,
Torbjørn Inge,
Gustav,
Sjúrður,
Silje
et al.:
Weight gain of Atlantic cod (Gadus morhua L.) during storage in
refrigerated seawater (RSW) and drip loss during further storage on ice
2023
Tonje Kristin,
Jesse,
Stein-Kato,
Torbjørn Inge,
Karsten,
Stein Harris
et al.:
Effect of the T90-codend on the catch quality of cod (Gadus morhua) compared to the conventional codend configuration in the Barents Sea bottom trawl fishery
2022
Margrethe,
Tatiana Nikolaevna,
Gustav,
Heidi,
Torbjørn Inge,
Sjúrður
:
Kvalitet på levendelevert torsk som dør i merd – Hvordan ulik oppholdstid i sjøvann etter død påvirker kvaliteten
Silje,
Margrethe
:
Er oppdrettstorsk et godt alternativ for fiskeindustrien?
2022
Morten,
Tatiana Nikolaevna,
Margrethe,
Øystein,
Anette,
Sjúrður
et al.:
Det kommersielle potensialet til oppdrettstorsk – Innledende undersøkelser om kvalitet, markedsoppfattelse og økonomi
Kristin Beate,
Bjørg Helen,
Sjúrður,
Margrethe
:
Kvalitetsoppfatning av saltfisk – Vurderer Norge og Spania kvalitet på saltfisk etter de samme kriterier?
Hanne K,
Tonje Kristin,
Guro Kristine,
Carina H.A.,
Margrethe
:
DEVELOPMENT OF LENGTH, WEIGHT, LIPID CONTENT AND FATTY ACID COMPOSITION DURING A PRODUCTION CYCLE OF CONVENTIONALLY AND ORGANIC FARMED ATLANTIC SALMON
2019
Tonje Kristin,
Margrethe,
Tatiana Nikolaevna,
Carina H.A.,
Guro Kristine,
Hanne K
:
Sensory attributes and storage stability of organic and conventionally farmed Atlantic salmon
2019
Marianne,
Maria,
Margrethe,
Bjørg Helen
:
Increased utilization of residuals in the Norwegian white fish industry – how to get everything ashore?
2019
Jørn,
Margrethe,
Astrid
:
Spilt kunnskap - Spillbasert undervisning ved UiT
2019
Tatiana Nikolaevna,
Margrethe,
Ragnar Ludvig
:
Live-Storage of Wild mature cod (Gadus morhua L.) without feed supply. Effects on biological and quality Properties. a dissertation for the degree of Philosophiae Doctor
UiT The Arctic University of Norway, Faculty of Biosciences, Fisheries and Economics, The Norwegian College of Fishery Science 2018
Tatiana Nikolaevna,
Margrethe,
Sjúrður,
Ragnar Ludvig
:
Quality aspects of fresh loin, tail and fillet products obtained from feed-deprived Atlantic cod at different times post mortem
2018
Kristin Beate,
Bjørg Helen,
Sjúrður,
Margrethe
:
Do Norwegian salted fish fulfill Spanish demands?
2018